english
english

O nama

NKO partners je jedna od vodećih advokatskih kancelarija u Srbiji i Crnoj Gori, specijalizovana za oblast privrednog prava. Kancelarija je osnovana 2008. godine od strane advokata sa velikim iskustvom u oblasti privrednog prava u regionu, koji su učestvovali u najznačajnijim i najkompleksnijim privatizacijama i M&A transakcijama posle društveno političkih promena u bivšoj Jugoslaviji 2001. godine. NKO pruža pravne usluge visokog kvaliteta klijentima iz različitih industrija, uvek sa ciljem da saveti kancelarije maksimalno olakšaju poslovanje klijenata. Ugled kancelarije potvrđuje i visoko rangiranje u vodećim nezavisnim svetskim direktorijumima koji ocenjuju rad advokatskih kancelarija širom sveta, kao na primer Chambers & Partners i The Legal 500. Kancelarija je član brojnih profesionalnih organizacija i udruženja, kako lokalnih tako i međunarodnih, uključujući i LNI, jedno od vodećih međunarodnih udruženja advokatskih kancelarija koje je prisutno u preko 50 država i koje pokriva više od 60 jurisdikcija.

Tim

Advokati kancelarije imaju veliko iskustvo u različitim oblastima privrednog prava i svrstavaju se među najistaknutije stručnjake u oblastima za koje su specijalizovani. Tim je hvaljen kako od klijenata tako i od strane nezavisnih direktorijuma, koji ocenjuju rad advokatskih kancelarija širom sveta, za brzinu, efikasnost, praktičnost, pouzdanost, preciznost i razumevanje potreba klijenata, dok su advokati kancelarije označeni kao najugledniji stručnjaci u oblastima za koje su specijalizovani.

Oblasti rada

Naše iskustvo obuhvata širok spektar korporativnih i transakcionih poslova, uključujući akvizicije privrednih društava, korporativna restrukturiranja, ponude za preuzimanje, kupovine privrednih društava od strane menadžmenta, zajednička ulaganja i privatizacije. Usmereni smo na pružanje efikasnih saveta, formiranje jasne strategije i ostvarivanje profitabilnih rezultata za klijente.

Savetovali smo klijente aktivne u različitim industrijskim oblastima, uključujući energetiku i rudarstvo, nekretnine, telekomunikacije i medije, osiguranje, prehrambenu industriju, farmaceutsku industriju, duvansku i hemijsku industriju, bankarstvo, muzičku industriju i izdavaštvo, veleprodaju i maloprodaju, itd. Naša specifična znanja za pojedine od ovih sektora, kao i duboko razumevanje lokalne prakse i lokalnog tržišta, pomažu nam da pronađemo inovativna rešenja koja su prilagođena potrebama klijenata.

Rangiranje

Kancelariju NKO preporučuju vodeći nezavisni svetski direktorijumi koji ocenjuju rad advokatskih kancelarija širom sveta, kao što su Chambers Europe, Chambers Global i The Legal 500.Chambers Europe opisuje advokate kancelarije kao “izuzetno profesionalne, iskrene i temeljne, i uvek spremne da daju realnu procenu konkretnog problema“. Advokati su pohvaljeni zbog “analitičkog i praktičnog pristupa" i smatraju se “entuzijastima koji pružaju rešenja za identifikovane probleme”. Usluge kancelarije su ocenjene kao “najvišeg mogućeg kvaliteta” dok je tim opisan kao "taktički, iskren, sa bogatim znanjem u oblasti privrednog prava”.Chambers Global preporučuje advokate kancelarije zbog "pružanja konzistentnih visoko-kvalitetnih saveta, vrhunskih tehničkih veština i temeljnog pristupa”. Advokati su opisani kao “sofisticirani, pouzdani i uvek dostupni kada su potrebni” kao i "usmereni ka rešavanju problema, pouzdani i prijatni za saradnju”.The Legal 500 navodi da su partneri kancelarije “izvanredni advokati – pouzdani, praktični, obrazovani i profesionalni” koji “razmišljaju izvan kalupa i koji su odgovorni i poslovno orijentisani”. Direktorijum dalje navodi da klijenti dobijaju “vrhunsku uslugu” a sveukupni nivo usluge kancelarije je opisan kao “najviši mogući – vrlo efikasan i veoma koristan, sa konkurentnim cenama”.

Klijenti

Klijenti kancelarije su prvenstveno multinacionalne kompanije koje su aktivne u različitim industrijama, kao na primer: prehrambena industrija, veleprodaja i maloprodaja, nepokretnosti, logistika, infrastruktura, rudarstvo, nafta i gas, obnovljivi izvori energije, mediji, telekomunikacije, osiguranje, bankarstvo, farmaceutska industrija, hemijska industrija, industrija cementa, duvanska industrija, IT kompanije, konsultantske kompanije, muzička industrija, izdavaštvo, itd. Takođe zastupamo velike lokalne kompanije i preduzeća u državnom vlasništvu, uspešna srednja i mala preduzeća, ambasade i ne-vladine organizacije.